Bahan-bahannya:
- Biskut Marie
- Butter
- Milo
- Susu Pekat
Cara penyediaan:
- Mula-mula hancurkan biskut marie tu..nak banyak mana biskut marie tu terpulang..
- Then, panaskan kuali..masukkan butter..jangan sampai hangus butter tu...
- Seterusnya masukkan susu pekat manis..(cap apa suka hati la)..kacau
- Next step masukkan milo..kacau sampai la sebati...
- Masukkan biskut marie yang dihancurkan tu..gaul..kalau biskut marie macam nak hangus..tuangkan air agar tak hangus..
- Bila biskut marie dah sebati..angkat..letakkan dalam dulang..biarkan sejuk..
- Sudah sejuk barulah kek batik tu dipotong dan boleh dihidang..
Senang je kan..kek batik ni sesuai dimakan bila-bila masa..sarapan pagi sampai la minum malam.
Inilah hasilnya
Tadaaa...Kek Batik
Cuba la..simple tapi sedap..
Catitan: Kek Batik mula-mula makan memang sedap tapi jemu kan kalau makan banyak..
Prepare air masak sebab kek ni manis
No comments:
Post a Comment