Thursday, February 3, 2011

UiTM Puncak Alam


Salam...entri kali ni lain sikit sebab kebanyakkan orang tak tahu location UiTM Puncak Alam ni...selalu confius Shah Alam dengan Puncak Alam..ye la dah hujung nama tempat sama kan..Puncak Alam tu Shah Alam ke..terpaksa la aku explain..Shah Alam tu main campus for UiTM..Puncak Alam pulak kampus cawangan..location kampus ni berada dalam daerah Kuala Selangor dan dekat juga dengan pekan Meru dan Klang..kemungkinan 10 tahun lagi kampus Puncak Alam akan menjadi kampus induk..masa tu pun maybe aku dah grad kot...insya Allah..let me show you suasana kampus ni..sepatutnya dah lama aku buat tapi tak de masa..ehehe


pintu masuk..sumber dari google :)

bangunan FPTP & FSK-Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat dan Fakulti Sains Kesihatan

Location ke UiTM...menyibuk je iklan ah long tu....

fakulti farmasi..

tapi ini yang best...

tadaaaa...Tangga "Batu Cave"..agak2 berapa anak tangga...215 anak tangga woo...tangga ni berjasa..turun berat badan...hehehe

tu baru sikit intro la...kalau datang sendiri tengok macam mana suasana..aku rasa best duduk sini sebab sejuk..belajar pun best..UiTM Puncak Alam setakat ni ade 4 fakulti la..FPTP,FSK,FF dan Fakulti Hotel dan Pelancongan..student memang ramai la..de duduk kolej and jadi non resident..

Lif..selalu berebut lif kalau time puncak..mau tak mau kena naik tangga kalau dah lambat..nak naik lif kena la awal..kalau tingkat 10 mau tak penat..tapi aku dah biasa :)

That's all for today...
:)


2 comments:

TNH AR said...

hai2..

Hijratus~Saadah said...

hye! nak tahu la..kat mane ek kite bleh jpe cash in deposit bank kat area pekan meru? atau yg dekat2 uitm?