Tuesday, December 7, 2010

Nesvita

Assalamualaikum...

Ada apa dengan Nesvita?
Mengapa?
Haha..apasal aku ni...
Apa kebenda tu?
Kalau tak tau mari aku tunjuk....

yeah..my favourite

aku suka minuman nesvita 3 in 1 especially original..aku tertarik nak minum nesvita since kawan sebilik ika aku minum air ni dan baunya yang sungguh harum..(betul ke ayat aku?)
harga kalau tak silap aku rm10.50..
setiap hari masa study week or nak revision aku akan minum untuk breakfast..sebab aku malas nak turun nak beli breakfast kat cafe..jimat la duit sikit...memang berkhasiat la...boleh alas perut dan boleh diet sekali...hehe

alamak...dah teringin la pulak nak minum... nasib baik ada beli.....haha..
Love :)

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

assalamualaikum

salam maal hijrah 1432H kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh Malaysia
jadikan tahun hijrah yang lepas menjadi pengajaran untuk menjadi insan yang berguna pada masa hadapan..Insya Allah...

Love
:)

Thursday, December 2, 2010

Disember

salam...kejapnya bulan disember and lama tak update blog aku..memang malas nak update..tak de idea nak menulis..wahaha...apa aktiviti aku untuk menghabiskan cuti sem ni..emm...kebanyakkkan aku online(mostly aku main game and tengok profile kawan-kawan),tidur(kemestian..haha)..baca novel..tengok movie..x pun merayap..ala baru sekali dua aku kuar..malas nak jalan-jalan... :p

huh..semakin hampir result final exam nak keluar..harap-harap aku lulus semuanya..Insya Allah...nervous kot sebab first time ambil exam....hopefully ok..and aku wish korang semoga berjaya ya...

adus,sudah tak ada idea dah..chaw!

Love :)

Monday, November 15, 2010

Selesai sudah semester satu..

salam...so long no update since final exam..happy gila bila exam dah habis..cuti sebulan setengah macam-macam agenda nak dilaksanakan..cehh ayat..ahaks...rasa macam kejap aku lalui as mahasiswi UiTM Puncak Alam..happy,stress,sedih and segala macam la aku tempuh..i'm gonna be miss housemate R3401 especially roomate aku yang baik hati dan banyak nasihat and jadi tempat aku luahkan perasaan..Ika...aku terharu beb bila baca blog ko..aku pun sayang ko juga..hopefully see you next sem.. jangan sedih and tension-tension tau..hehe..i'm joking..Insya allah.. :) and also Zue ko memang hapening and peramah,niswah yang lemah lembut, ain yang sempoi..kak as,chika,nana...rindu la masa time bukak puasa sama-sama kat ruang tamu..macam-macam story sementara tunggu azan bunyi.. Tahun depan dah tak serumah pun..masing-masing tinggal kat rumah sewa...so thanks for everything...sayang korang semua..

Classmate OCB11A..thanks atas persahabatan korang..you all memang terbaik...insya allah kita berjumpa sem depan...





barisan customer service provider..haha...





Housemate yang comel-comel belaka :P



roomate aku ika..so cute..hehe...sayang ko ika...

so Puncak Alam..see you next year..hehe..

Salam

Love :)

Tuesday, October 19, 2010

study week...

salam..huh dah lama aku x mengupdate blog aku..gara-gara banyak keja dan...test..quiz..presentation..so stress..so sick..minggu ni agak lega la sebab study week..nak balik rumah tapi aku tahan je la..sabar dalam 3 minggu dari sekarang ni..huhu..rindu betul dengan family aku especially my mum.. I miss you :(
alright..sekarang ni sudah cari rumah sewa untuk sem depan..ye la dah tak duduk hostel lagi lepas ni...mula la jimat lepas ni..hmm...tapi rumah sewa yang bakal kami duduk tu not bad..selesa juga..dekat juga dengan kampus walaupun kawasan kami duduk tu terceruk dari jalan utama..tak apa la asal ada tempat berlindung pun dah cukup...berdikari juga la kiranya.. :) harga standard la dalam rm630 untuk 7 orang..so sorang dalam rm90..murah kan?
next week hari selasa sudah start final exam..nervous..risau juga tapi buku pun tak baca lagi..hik3..jadual exam pun banyak gap so banyak la masa nak study...aku wish kat korang good luck untuk final exam ni..buat yang terbaik... go go chaiyok!
see you next time
love
:)

Saturday, August 28, 2010

home sweet home..

salam..actually aku berada di rumah ketika ini sewaktu menulis blog...sampai juga hajat aku nak balik rumah...sudah 2 bulan duduk terperap kat puncak alam tu..tak de chance nak balik..parents aku aje la yang datang jenguk aku...alhamdulillah ada kesempatan ni nak gunakan untuk luangkan masa sepenuhnya bersama family especially my mum..minggu depan sudah last kuliah..yeppie..BUT! quiz la...aiyoo....4 quiz dalam 1 minggu..dah la pulak ada latihan kawad malam-malam..ambik kau...mau tak mau kena la kalau tak habis la kau...(ayat-ayat yang disebut oleh komanden..ok)..just keep go on...raya nak dekat..yeah! ok lepas ni aku nak shopping baju raya..al maklum duit ptptn dah masuk..haha :P

alright...selamat berpuasa...selamat menyambut kemerdekaan ke 53.....

with love

Wednesday, August 11, 2010

Selamat Berpuasa...

Salam...it's long time not updated my blog..bersarang kot..ok..aku ada masa lagi nak update blog sebab hari ni kuliah batal! yes! sapa tak seronok kuliah tak de...aku sudah terbayang katil menanti aku di bilik..ecece..kalau ada alamatnya sampai pukul 4 petang la..tapi!!! kena buat kelas ganti la..kalau tak buat kau nak raya kat sini ke? tak sanggup aku..so this is first time aku berpuasa without my family..sedih woo :( but anyway i have to be strong...tak lama kejap aja ni..hehe..almost 2 weeks aku tak update disebabkan dengan quiz,assignment,latihan SAF(sukan antara fakulti)..menang tau naib johan perbarisan! congrats guys..OM OM Chanteekk..trademark budak2 OM..bukan om n embah yang jawa ye..haha...but aku kena demam dalam 2 minggu lepas...risau beb sebab ramai student kat blok aku ni kena demam and ada kena masuk hospital disyaki demam denggi..aku punya la risau sampai aku pergi klinik kesihatan ramai student sakit..alhamdulillah aku sudah sihat.. :)

Quiz? 2 weeks from now dah start kuiz..marketing in customer service..cover chapter 1 until chapter 5..ambik kau..next week pun quiz lagi..banyak kuiz time puasa ni..sabar aja la...harap dapat score..insya Allah...
OK la..actually aku tak tau nak cerita apa dah...idea sudah terbang..wakaka...aku akan update nanti..insya Allah...selamat berpuasa! jangan ponteng ha....ekeke :)

Love :)

Thursday, July 22, 2010

busynya..

salam....minggu ni paling busy aku rasa..dengan jadual kuliah yang pack...aktiviti hujung minggu yang sememangnya memenatkan...tido lambat nak siapkan assignment..baru minggu ketiga kuliah dan sudah sebulan aku di sini..cepatnya masa berlalu...wow!...
just nak share dengan korang about my lecturer schedule untuk seminggu..kalau hari sabtu biasa ada kokurikulum..aku daftar Kesatria..kawad gila-gila la tapi enjoy...tegas,garang jangan cerita la..sabar aja la...huhu..eh terpesong la..ok back to my schedule ok...ni time and subject aku ambil di part 1 2010..

hari isnin: 8.30 pagi sampai 4.oo petang
selasa: dari 8.30 pagi sampai 6.00 petang..memang penat...
rabu dan khamis...sama macam atas tapi hari khamis habis pukul 5 petang..
jumaat:paling best..10.30 pagi-12.20 tengah hari..leh bangub pagi lambat sikit...eheh x ada berebut lift..

Subjek:
BEL403: belajar English..best..Language Enrichment
OSM401: fundamentals of business...belajar balik ekonomi dengan pengajian perniagaan
OSM455:Office Software and Document Application...ni belajar komputer dengan typing
OSM405:Office Procedure for Administrative Professional..belajar bab pejabat ni
OSM404: Communication for Administrative Professional...subjek ni belajar cara nak berkomunikasi...aku enjoy kelas ni...
OCS461: Customer Service Principle...Prinsip Perkhidmatan Pelanggan..lecturer ni banyak bagi example and senang faham apa dia terang..TQ Miss Nurul
OCS442:Marketing In Customer Service..belajar marketing...

secara totalnya aku belajar 23 jam..kredit la...so that's my subject aku kena ambil untuk part ni dan schedule yang tight..huhu..
Lepas ni aku dah jarang update blog..insya allah kalau de kelapangan aku update...untuk kawan-kawan aku yang tak berjaya..don't give up..that's another way to pursue your studies..Insya Allah...don't feel shame...

doakan aku baik-baik di sini.. :)
Love

Saturday, July 10, 2010

my new life..

assalamualaikum..sudah 2 minggu aku sudah tak update blog aku..dah bersarang agaknya..sepanjang 2 minggu kat sini..macam-macam pengalaman aku sudah rasa..since first day aku mendaftarkan diri from 26th June sampai 10 Julai..penat..mengantuk..sakit-sakit badan and mostly i'm totally homesick..ya aku tau aku ni tak pernah duk berjauhan and ni kali pertama duk jauh daripada family aku..huhu..aku cengeng..haha...tapi sekarang aku sudah ok.. :)

Roomate aku orang kedah..orangnya ok..kecil molek gitu..housemate aku semua baik..alhamdulillah..but mostly orang kedah..cakap loghat kedah la aku lepas ni..jangan terkejut sudah la..

Tapi sebelum tu..first impression mengenai UiTM Puncak Alam ni..tempat cantik tapi kalau nak ke kuliah memang penat..tangga nak ke fakulti kami gelarkan "Tangga Batu Cave" kalah woo Batu Cave punya tangga..setakat turun ok lagi..naik fuhhh...

Orientasi kat sini digelar Minggu Destini Siswa..pelajar untuk intake bulan Julai untuk kampus Puncak Alam saja dah mencecah 800 orang pelajar..memang ramai tahun ni..Uitm Puncak Alam kalau tak silap aku ada 3 fakulti,Fakulti Farmasi,Fakulti Sains Kesihatan dan Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat...masa orientasi dari 26 Jun.memang pack aktiviti..ceramah..taklimat..senam seni dan aktiviti yang terbaik woo..abang dan kakak yang menguruskan kami tu digelar PM or pemimpin mahasiswa..so aku tabik spring dengan mereka ni...

actually aku tak idea nak menulis..just mau update saja..nanti ada idea i will post soon..watch out ya..


All of us as mahasiswi..kat belakang tu apartment a.k.a kolej kediaman pelajar

Love :)

Thursday, June 24, 2010

Perjalanan Baru Sudah Bermula...

Salam...firstly..maybe last entri aku menulis...esok petang aku akan bertolak dari rumah ke negeri Selangor...semua sudah siap cuma dokumen penting sahaja yang perlu dikemaskini...Ikin...terima kasih sebab teman aku keluar ke sekolah dan ke pekan Teluk Intan..thank you so much..sayang ko...wah terharunya bila jumpa cikgu-cikgu...huhu terima kasih dan jasa-jasamu tetap aku kenang..Insya allah...Ikin..thanks atas kata-kata kau ya..terharu beb... :(



Pesanan tuk kawan-kawan ku especially Ikin,Nona dan sahabat yang lain...jaga diri dan good luck di tempat baru and tak lupa kepada kawan-kawan,jangan putus asa..Insya allah moga-moga korang dapat melanjutkan pelajaran dan Insya allah kita berjumpa di Hari Raya nanti..ehehe....sekiranya ada masa nanti aku akan update blog ni dan bercerita mengenai kehidupan seharian aku di UiTM....Keep in touch ya



Sayonara~~~



Love :)

Edward..please take care of my blog... :P

Tuesday, June 22, 2010

KEPANTASAN..KEPENATAN..

Salam...huh sudah lama tak update blog..sejak akhir-akhir ini memang busy dengan segala macam urusan untuk pendaftaran untuk student baru especially bakal mahasiswa dan mahasiswi UiTM..26 Jun 2010 sudah bermula pendaftaran..dengan tarikh yang makin dekat ni macam-macam la perasaan datang..happy..sedih..takut..berdebar dan lain-lain lagi..first time berjauhan dengan family..tinggalkan semua...especially kucing aku..buku novel kesayangan aku..ohhh tidak..huhu..but itu semua ada reason..supaya aku boleh berdikari dan belajar rajin-rajin...sekarang ni baru sedikit aku mengemas..entah rasa macam malas nak packing pun ada tapi tarikh sudah dekat..memang penat tak cukup tidur..tak boleh tangguh dah untuk lengah-lengahkan benda yang penting...syukur semua barang sudah dibeli..baru gitu..ehehe



Kolej Rafflesia..kolej yang bakal aku daftarkan diri...


So..UiTM Puncak Alam..here I come....
Love :)

Friday, June 18, 2010

Akhirnya..penantian itu...

Salam...cewahh..tajuk macam gempak je...gempak ke?apa-apa aje la...hari ni merupakan hari penentuan nasib kami warga lepasan STPM/Setaraf untuk dapat tau sama ada layak atau tak..aku mula-mula risau..takut dan segala macam yang ada dalam diri aku...so dengan tawakal aku membuka laman web ni...aku sampai tutup mata..takut...

NAMA:NURALIAH HUSNA BINTI ROSLI
KATEGORI: A - Kategori STPM 2009 Aliran Sastera

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :
KOD PROGRAM : EP41
NAMA PROGRAM : PENGURUSAN PERKHIDMATAN PELANGGAN
IPTA : UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM)
Alhamdulillah..syukur...hajat aku untuk sambung belajar dimakbulkan oleh Allah s.w.t.
Sekalung tahniah kepada kawan-kawan yang dapat meneruskan pengajian ke IPTA..yang tak berjaya..masih boleh buat rayuan..insya Allah moga-moga berjaya...and don't give up....I will support you...
UiTM....here I come... :)
Love :)

Thursday, June 17, 2010

RESULT UPU....SO SCARY...

Salam...aku rasa berdebar-debar pulak bila diumumkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi bila result UPU diumumkan


SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA Lepasan STPM/Setaraf Sesi 2010/2011 :(Mulai 18 Jun 2010 jam 12.00 tgh)


Bila aku check kat laman MOHE tu..terus nervous..takut..tak lena tidur dan macam-macam lagi..Ya Allah..moga kau tenangkan hati aku ni...Amin...


Don't forget untuk semak result permohonan anda semua esok...Semoga berjaya kawan-kawan..moga tercapai impian untuk menjejakkan kaki ke menara gading..Insya Allah :)
GO GO Chaiyok!


Muka nervous....

LOVE :)

Sunday, June 13, 2010

Game..Game...

Salam....game..bukan cerita pasal FIFA World Cup tu...kali ni aku cerita tentang kegemaran aku bila rasa boring dan tak ada aktiviti untuk aku..so a solution is main game....game ni aku pinjam daripada adik aku...PSP or mean Play Station Portable...kat rumah aku ni sebelum ni Play Station 1 dan Play Station 2...yang latest Play Station tu ayah aku tak beli la sebab harga..lagipun adik aku yang gunkan sepenuhnya game tersebut...aku akan main kalau rasa game tu best...haha





PSP...


Ayah aku belikan PSP ni kalau tak salah aku masa tahun lepas..aku kira ketagih juga main PSP ni..lepas balik sekolah..sambil rehat..time itu la aku main..then..disebabkan terlalu main sangat sampai rosak PSP ni..tapi bukan rosak teruk ya...kalau kamu nampak yang bahagian atas di kedau-dua belah(transparent tu) part tu la yang rosak...tapi sekarang adik aku kata sudah ok..so aku pun main balik..haha..


PSP banyak fungsinya..boleh save muzik..video and boleh online..so PSP bukan setakat game ya...Game kegemaran aku dalam PSP ni Dinner Dash..namapak macam senang tapi perlukan kepakaran..cewahhh..Dinner Dash ni kira kita jadi tuan punya restoran dan hidangkan kepada pelanggan secepat mungkin..kalau lambat mereka marah tak pun terus 'blah'..habis la untung..hehe..kecekapan perlu ya..



Ini first challenge


Part ni susah kalau nak main..tambah-tambah orang kat tepi tu...warna ungu dan merah


Ini susah...sebab ada pelanggan pot pet..ganggu customer aku je la..

Itu baru sedikit...banyak game lain..hari-hari boleh main...Harga PSP aku tak sure,dulu aku tak tahu berapa nilai harga PSP tu tapi sekarang mungkin murah..aku bukan sumber yang mahu kau tahu..hahaha

So that's all..aku nak main lepas ni..

Love :)

Friday, June 11, 2010

The Karate Kid...


Haiyakkk..Ambik ni....

Salam...semalam aku menonton cerita The Karate Kid bersama-sama rakan aku seramai 7 orang..Shikin,Amal,Farah,Farihin,Baiti dan Syahida...buat kali pertama aku menonton wayang berama-ramai...memang kecoh la bila berjumpa..Big Cinemas punya la ramai semalam...lupa lak cuti sekolah...okey..dah beli tiket tiba-tiba masalah la...dewan terpaksa di tukar...idak kat screen 1 then ke screen 3..kesian ko ikin...duduk sorang..tak cukup tempat...hehe..salah teknikal ok...



Cerita full of fighting...karate..kasih sayang..romantik..eh budak kecil-kecil sudah kiss ya..kesian Jaden Smith...terpaksa..haha..aku cerita sikit mengenai cerita ni..Dre Foster(Jaden Smith) berpindah dari Amerika ke China disebabkan ibunya ditukarkan ke China..so dah sampai kat China,Dre terpikat dengan seorang gadis ni..nama tak ingat la..dia main biola..BF gadis tu jealous tengok Dre berkawan dengan gadis dan tercetus pergaduhan antara si BF tu dengan Dre..sorry nama tak ingat...



Mr. Han(Jackie Chan) satu hari tolong selamatkan Dre daripada ditumbuk bertalu-talu oleh si gangster..si gangster tu si BF gadis tu la...One day Mr Han jumpa guru karate Si gangster tu supaya jangan cari pasal dengan Dre lagi..so mereka decide masuk pertandingan Karate...what happen next? kamu semua tonton sendiri..Honestly cerita ini menghiburkan....aku promote filem ni..hehe


Jaden Smith..badan je kecil tapi fuhh...hebat..

Dre dengan Mr Han(Jackie Chan)..guru karate Dre

So yang belum menonton..The Karate Kid best!..Ikin,Amal..aku konfius pasal Jaden ni...tak tau pasal apa..hahaha..thanks ya...:p

Love

:)

Monday, June 7, 2010

I'm 20..huh?

And award goes to..ceh..award ke?


Salam...macam tak caya aje aku sudah melepasi umur yang dikira "puluhan"...alhamdulillah..aku masih diberi ruang untuk bernafas di muka bumi ni dan mencapai cita-cita..terima kasih atas ucapan dan doa keluarga,sanak saudara,guru dan rakan-rakan yang aku sayangi..tak mampu nak balas..hanya Allah saja yang membalasnya...


Birthday kali ni tak la banyak wish yang aku nak..hanya diberi kesihatan yang baik..dapat mengejar cita-cita dan yang terutama..dapat sambung belajar ke universiti..Insya allah..harap dimakbulkan olehMu...


Tak lupa kat kawan-kawan yang sambut birthday dalam bulan Jun ni...Selamat Hari Lahir..semoga panjang umur dan murah rezeki hendaknya...Amin..



SO I'm 20 years old now...

dah tua tapi hati masih muda..

hehe :)





SALAM


Lots of Love :)



Saturday, June 5, 2010

Fakta Lagi...dan Lagi

Okey..hari ini aku kasi korang fakta mengenai Fakta Aneh Tentang Filem Kungfu Cina....

1. Bapa hero mesti bernasib malang dan dibunuh musuhnya semasa hero masih kecil menyebabkan si hero hidup yatim piatu..

2. Apabila seseorang lelaki itu cedera parah,dia pasti sempat mengucapkan beberapa patah perkataan untuk memberitahu siapa pembunuhnya,kemudian terus terlentok dan diisytiharkan 'dah mati'...hehe

3. Pahlawan-pahlawannya boleh terbang melepasi bumbung,berlari panjat pokok dan melompat dari satu bukit ke satu bukit tanpa sebarang masalah.Tetapi bila hendak ke mana-mana,pahlawan-pahlawan ini berjalan kaki atau menunggang kuda...Memang pelik..

4. Hero selalunya miskin,papa kedana dan dalam keadaan genting,pasti ada sekeping dua duit emas atau perak diambil dari dalam kasut atau lipat seluarnya untuk membayar makanan.Itulah duitnya yang terakhir!

5. Hero dan penyangak selalu terserempak tidak kira betapa besarnya dunia ini dan di mana mereka berada.

6. Cukup mudah untuk menyembuhkan luka,baik luka luaran mahupun dalaman.Ia semudah duduk silang kaki,tekap tangan pada luka,lepas tu keluar asap berkepul-kepul dari tapak tangannya.Terus sembuh...dahsyatnya.....kalau macam tu dah lama aku panggil mereka ni...datang sembuhkan luka...haha

7. Boleh simpan bermacam-macam benda dalam lengan baju atau tali pinggang dan anehyna,benda-benda tersebut tidak akan jatuh walau macam mana lasak sekalipun si hero itu.Antara barang-barang tersebut ialah duit syiling emasnya untuk membeli makanan!..fuyooo

Kalau drama melayu macam mana pula ya...selalu kalau tengok drama melayu mesti temanya cerita tu sama je...tapi tak semua...

harap enjoy baca ya!

salam :)
love

Friday, June 4, 2010

Fakta-fakta!

Salam...petang tadi sambil rehat-rehat..belek majalah Mastika...dah 4 tahun pun tapi aku still baca lagi...edisi Mac 2006..aku terjumpa satu fakta ni yang lucu..so check it out...

Fakta Menarik Tentang Filem Tamil

1. Heronya langsung tidak menunjukkan kesakitan walaupun ditumbuk dan dipukul bertalu-talu oleh musuhnya,tapi bila si heroin cuba mencuci lukanya..terus je..."adih..ouch"..

2. Hero tidak boleh jatuh cinta pada heroin(begitulah sebaliknya) kecuali selepas mereka menari di dalam hujan.

3. Selepas disapu ke muka,mekap heroin takkan luntur sekalipun badannya basah kuyup ditimpa hujan dan ribut petir.

4. Sepasang kekasih menari di tengah padang yang luas terbentang,tapi...tiba-tiba muncul 100 orang lelaki dan perempuan muncul di belakang mereka, terus menari mengikut rentak dan gerak yang sama.Misteri betul..dari mana datangnya 100 orang tu?

5. Di akhir filem, sang hero mendapati penyangak yang dimusuhinya selama ini adalah abangnya sendiri, orang gaji yang memanjakannya adalah emaknya, ketua inspektor polis (Inspektor Sahab) adalah bapanya, pendakwa raya itu sepupunya, hakim adalah bapa saudaranya....begitulah seterusnya..dan seterusnya...

6. Dalam setiap filem mesti sebut perkataan-perkataan Inggeris ini,iaitu No problem!,My God!,Get out!,Shut up!,Impossible!,Please forgive me! dan perkataan-perkataan itu mesti disebut dengan kuat.

7. Sepasang kekasih boleh bergolek-golek-golek-golek-golek(berapa banyak punya golek daaa) di atas tanah sambil menyanyi tapi tiba-tiba bangun dengan pakaian yang lain pula!

8. Mereka boleh berlari keliling pokok kelapa,berkejar-kejaran di atas bukit sambil menyanyi, bertentang mata,menjeling-jeling dan tukar pakaian dalam waktu yang cukup singkat tanpa menunjukkan rasa penat!..pasal jeling -menjeling teringat pula lagu Tan Sri Dato S.M Salim dan Siti Nurhaliza..pandang-pandang,jeling-jeling..."menjeling-menjeling ku bertentang..mata kita sama memandang"..hehe...

Next entri...aku cerita pasal Fakta Aneh Tentang Filem Kungfu Cina pula..... (korang tengok ke cerita kungfu ni?)

love :)

Wednesday, June 2, 2010

The Vampire Diaries

Stefan,Elena,Damon



Salam...semalam buat kali pertama aku menonton The Vampire Diaries di 8TV..lepas tengok Glee aku tukar channel...pada mulanya nak tau juga macam mana cerita ni...so dengan excitednya aku pun menonton...thanks to sabreena sebab suggest tengok cerita ni...memang best...walaupun ada sedikit persamaan iaitu daripada Twilight Saga series tetapi jalan cerita memang berbeza....

The Vampire Diaries diadaptasi daripada novel yang sama yang dikarang oleh L.J Smith...novel pun series juga


The Awakening





The Struggle




The Fury




Dark Reunion




The Return: Nightfall




The Return: Shadow Souls




The Return: Midnight




Genre:Horror,Fantasy,Romance,Young-adult fiction




Sinopsis cerita ini:


THE VAMPIRE DIARIES is the story of two vampire brothers obsessed with the same beautiful girl, and battling to control the fate of an entire town. During season one, Stefan and Damon Salvatore returned to their hometown of Mystic Falls, Virginia, for very different reasons - Stefan was determined to get to know Elena Gilbert, who bears a striking resemblance to Katherine Pierce, the beautiful but ruthless vampire the brothers knew and loved in 1864, while Damon was intent on releasing Katherine from the tomb where he believed she was trapped by a witch's spell all those years ago. At the end of season one, Elena's uncle set a plan in motion that brought the Founder's Day celebration to an end amid chaos, destruction and death, and saw the return of the vengeful Katherine Pierce




Sekarang baru first season kat Malaysia...tapi di US dah masuk second season..hopefully aku boleh tonton :)




Character:






Stefan Salvador







Elena Gilbert




Damon Salvador

Jeremy Gilbert

I love Stefan and Elena... :)...tapi aku rasa tak boleh lawan Twilight Saga....love you too Edward...hehe

So,enjoy watching The Vampire Diaries

Love :)

Monday, May 31, 2010

Reunion 5 Melati Batch 2007 :)

Salam...semalam merupakan reunion kami bekas pelajar SEMAJA especially 5 Melati 2007 (kelas akaun)...yang pasti guru kesayangan kami iaitu Puan Norain Husni sudi belanja kami..Terima Kasih Cikgu! Sayang Cikgu :)

Agenda pertama..KFC..port lepak dan berkumpul...seramai 9 orang join reunion kami...sebenarnya Cikgu Ain nak pergi umrah dari 8 Jun sampai 20 Jun...jadi kesempatan ini diambil untuk berkumpul dan bertanya khabar masing-masing...tak berubah pun walaupun dah 2 tahun tinggalkan SEMAJA....

Inilah kami di KFC...riuh... :)

Sebelum makan









Dah puas makan...bergambar la kita...:)



Next kami pergi ke Menara Condong..Macam rombongan Cik Kiah pula..ramai-ramai jalan kaki ni..hehe...saja bergambar di Menara Condong...




That's us..


Kami semua!

Kalau nak tengok gambar lain...rujuk di facebook aku..hehehe...

Lepas Menara Condong...kami minum ABC di Bumbung Biru...ABC ok cuma tak manis...dengan selamba kami minta dengan tuan punya gerai..mintak gula merah





Air Batu Campur...kurang manis..hehe


Sudah habis minum ABC dan dok menyembang sakan..kami decide pergi Giant...Giant lagi...hehe..kali ini cuci-cuci mata saja dan Raja sekali lagi belanja kami dengan aiskrim Mc Donald...sedap tau...thanks again Raja... :)


Jam pun sudah pukul 6.30 petang..kami pun berpisah...Insya allah kita jumpa lagi



Thanks Linda dan Farah.. :)

Don't Forget: Nurul Ain,Siti Holijah,Siti Norbaiti,Nurul Syahida,Maizatul Aiman,Raja Nur Aliya..

Love :)

Sunday, May 30, 2010

Kenduri Kahwin dan Lata Ulu Chepor...

Salam semua

Kali ni aku berkongsi cerita mengenai aktiviti cuti-cuti aku...3 hari cuti ada saja jemputan kahwin...tapi kami decide menerima jemputan walimatul urus guru adik aku di Sekolah Menengah Sains Bagan Datoh a.k.a SABDA...pada permulaannya jenuh juga kami mencari rumahnya..bukan apa sign board pun tak nampak...pusing punya pusing..tanya orang arah tuju yang kami cari last-last jumpa juga..payah betul la...huhu...Alhamdulillah selamat sampai walaupun sudah masuk kawasan sasaran(cehh) jenuh mencari lorong yang dicari....Selamat Pengantin Baru..Hingga Kekal ke anak cucu!


Next destination...mandi air terjun..ini pun satu lagi..sesat juga...jenuh la mencari mana la location Lata Ulu Chepor ni...sign board tak kelihatan...alih-alih sampai ke Jelapang...nasib baik tak jauh sangat nak patah balik...akhirnya sampai juga di Lata Ulu Chepor...sudah lebih berapa tahun tidak pergi..seingat aku pergi masa aku budak sekolah rendah lagi...hehe...So kami menghabiskan masa di sini...



Aku tak mandi pun kat Ulu Chepor ni....malas jadi adik bongsu aku saja la yang mandi...rendam-rendam kaki pun sudah bagus...rehatkan minda dan badan :)



merendam kaki...siap dengan baju kurung lagi...haha

Sudah puas merendam..apa lagi Ipoh tempat yang dituju...ke The Store,Ipoh..kebetulan hujan lebat..singgah la sebentar...jalan-jalan cuci mata...hehe....sudah reda hujan kami ke Tesco Station 18....sepanjang jalan ke sana...air naik dan banjir kilat berlaku...nasib baik kami naik van..kalau kereta tak taulah apa nasib enjin....

Sesampai di sana...agenda shopping menjadi target...kali pertama juga la aku buat pemeriksaan resdung di gerai Permata Hijrah..tak sampai 5 minit dah pedih mata...bersin mula berlaku...tahan saja la...huhu....sampai sahaja ke rumah baru reda sikit selesema.... :(

That's my activity seharian di Chemor....lain kali aku datang lagi..

Love :)

Prince Of Persia..dan jenjalan :)



Okey Puteh...main teddy bear Pooh tu..jangan kacau saya...hehe
Kring.....Kring...aku dapat call daripada shikin..."Alia..jom tengok wayang..Raja ajak.." "okey..nanti aku decide ya"...aku fikir lama juga tak keluar..asyik terperuk dalam rumah saja..so aku Jom pergi...hehe..set 2.30 p.m keluar rumah..weee..Thanks to Raja Nur Aliya..dengan susah payahnya membelanja kami ni... :)


Prince Of Persia cerita yang diadaptasi daripada video game...dah banyak video game difilemkan..untung la orang yanag mereka video game...berjuta-juta boleh kaut

Prince Of Persia,The Sands Of Time mengisahkan sebuah empayar kecil di sebuah padang pasir berebutkan sebilah pisau yang ada keistimewaan iaitu kembali kepada masa lalu untuk membetulkan kesilapan and whatever la...memang menghiburkan..lawak..action..terpikat kat Dastan tu..macho...Puteri Tamina...lawa...Tus...Nizam..jahat dia tu...ada helah nak bunuh raja semata-mata nak kan pisau tu... 4 star untuk Prince Of Persia...

Dah habis tengok wayang..rasa masa masih ada..decide pergi ke Giant...nak belikan barang yang dipesan oleh adik aku...and sebelum naik tu terpandang satu belon..cantik..sempena Hari Ibu...design belon I Love You..





cantik kan... :)


So..sudah habis shopping barang adik aku..kami pun ke taman..tak tahu taman apa diberi tapi taman ni dulu masa zaman kanak-kanak aku selalu la pergi taman permainan ni..kami tinjau-tinjau apa yang ada....




Tengok air Sungai Perak naik....


Menara Tinjau yang hampir siap....

Kami menghabiskan masa yang ada melepak di taman yang tak siap lagi...Enjoy...

Terima Kasih Ikin dan Raja..lain kali kita keluar lagi ya...

Love

:)

Wednesday, May 26, 2010

KUCING SAYA

salam semua....kali ni saya mau cerita mengenai kucing-kucing yang dibela,dikasihi oleh family saya...keluarga saya memang suka kucing..since arwah atuk pun suka kucing....kucing kan binatang yang comel....dan lincah juga....

let me introduce my cat :)




Biodata:



Nama: Tam Tin Ton...(funny name...given by my dad)

Sudah lama kami bela dia...dah dekat berapa tahun tapi sekarang ni makin garang pulak dia..balik rumah aje mesti minta makan..(wajib....dari jauh dah dengar suara..miau..miau)..tapi kucing ni jenis tak manja...dari kecil asyik lepaskan Tam keluar lepas makan..sebab itu Tam tak manja..sekarang pun dah makin dahsyat...garang woo...tak berani rasanya nak pegang Tam...takut cakar aku...luka habis..

Biodata

Nama: Si Ibu..(nama tak bagi pun..tiba-tiba datang rumah..dibela adik bongsu aku)


Sebelum kami bela dia ni,secara tiba-tiba kucing ni dibawa balik oleh adik aku...katanya nak bela sehari pastu letak balik tempat asal...last2...bela tiap-tiap hari..entah dah berapa bulan bela dia ni...Si Ibu ni manja tapi kadang tu rimas...pantang je salah sorang ahli keluarga kami pergi ke dapur..dia dengan pantas memecut laju...kalau masuk larian..rasanya kalah manusia...kadang tu gigit kaki ketika kami sedang makan...and one thing is dia ni jenis memilih makan...banyak songeh betul la ko ni..tapi baru-baru dia baru je melahirkan seekor anak kucing yang comel....



Biodata
Nama: Kitty..(aku bagi nama ni..hehe)

Inilah anak kucing si ibu tadi....hari ini genaplah sebulan dia dilahirkan..aku selalu main dengan Kitty walaupun badan kecil je....kalau nampak tangan aku je mesti dia hisap tak pun dia gigit tangan aku...boleh tahan Kitty gigit....dah pandai main pun..berjalan pun tak kuat lagi...tunggu sedikit masa lagi..lincah la dia ni....

Kucing terbaru...kucing comel,lincah dan cerdik...tengok la video ni....

video

Namanya Puteh....baru berapa hari bela dia....bulu lembut...macam karpet...hehe...tapi satu sahaja la...dia tak reti nak buang najis lagi...tapi nasib baik dah sedia pasir...tak de la asyik buang kat lapik kaki je..

setakat ni dah 4 ekor sudah bela....coming soon tak tau macam mana...Aku sayang kucing-kucing aku...

Love :)

Monday, May 24, 2010

Tepung...Tepung...

Salam...hari ni aku mahu berkongsi mengenai kandungan tepung yang kita selalu gunakan dalam masakan seperti membuat kuih,kek,pastri dan sebagainya..Thanks to my cousin,Kak Niza sebab beri informasi ini yang sangat berguna kepada kita...

TEPUNG SERBA GUNA.Tepung serba guna yang sesuai untuk sebarang jenis masakan. Secara lazimnya, kita menggunakan tepung gandum (biasa) kerana lebih mudah didapati.

TEPUNG BERPROTEIN TINGGI.Tepung berprotein tinggi untuk membuat roti kerana daya menganjalnya agak tinggi, jadi lebih sempurna setelah diadun dengan yis. Tepung ini mempunyai tahap glutin yg tinggi.

TEPUNG BERPROTEIN RENDAH.Tepung berprotein rendah pula adalah lebih sesuai untuk dibuat kuih pau dan seumpamanya.

TEPUNG GANDUM.Tepung gandum biasa yang banyak dipasarkan secara komersial. Fungsinya serupa dengan tepung serbaguna.

TEPUNG KRIMER.Krimer adalah seperti susu (berlemak tambahan) yang sering dibubuh ke dalam minuman seperti Nescafe atau teh. Boleh dibeli di dalam pek atau di dalam botol sebagai Non-Dairy Creamer. Yang dimaksudkan di sini, adalah tepung susu daripada jenama “Carnation”.

TEPUNG NAIK SENDIRI/SELF RAISING FLOUR.Tepung naik sendiri atau juga dipanggil tepung berserbuk penaik mempunyai kandungan serbuk penaik serta sedikit soda penaik (baking powder / soda bicarbonate). Tepung jenis ini banyak dijual di pasaraya. Namun jika tiada, ayak 250 gm tepung gandum dengan 1 sudu makan (rata) serbuk penaik. Hasilnya tetap sama.

TEPUNG SUPERFINE atau SOFT FLOUR.Superfine sama dengan flourcake flour.Tekstur Tepung ini halus,seperti self raising flour tapi tiada bahan penaik didalamnya seperti self raisingflour.Tepung nie dikotegeri dalam tepung low protien.

TEPUNG ROSE atau TEPUNG BISKUT.Rose Flour ada mengandungi bahan yg boleh merangupkan biskut tetapi anda tidak perlu mengurangkan penggunaan tepung jagung jika sukatan tepung jagungitu tidak terlalu banyak. Biskut yg diperbuat dengan Rose Flour akan menjadi lebih rangup jika dibandingkan dengan biskut dari tepung gandum.Tepung Rose juga dikenali sebagai Tepung Top dan Tepung cookies.Elok kalau dibuat Biskut Almond London.

TEPUNG HONG KONG.Tepung Hong Kong juga dikenali sebagai Water Lily Flour, iaitu sejenis tepung yang sangat putih sering kali digunakan untuk membuat pau. Sesetengah kedai membekalkan peralatan kek atau biskut tidak menjual tepung jenis ini kerana ia mudah rosak (sama ada berkutu atau berkulat). Sebagai gantinya, gunakan tepung pau di dalam kotak (jenis Blue Key atau jenama lain yang bersamaan nilai-nilai protein di dalamnya) walaupun hasilnya mungkin tidak serupa tetapi rasanya tetap serupa.

TEPUNG PULUT.Glutinous rice flour ialah tepung pulut (berwarna putih) dan diimpot dari negara jiran, Thailand. Plastik pembungkusannya hampir sama dengan plastik tepung beras jadi, jangan terkeliru. Dihasilkan dengan teknologi moden sehingga semua kandungan khasiat yang ada pada beras tidak hilang.Tepung ini mengandungi 100% beras merah asli. Yang dimaksud dengan beras merah bukanlah beras itu berwarna merah, sebaliknya beras yang telah dibuang bahagian merah pada mata padinya. Selain kaya dengan vitamin E dan B serta mudah dicerna, pengidap penyakit kencing manis dan ibu mengandung, sesuai mengamalkannya.

TEPUNG WHOLEMEAL atau TEPUNG ATTA.Tepung gandum tulen yang mengandungi serat gandum yang tidak hancur. Tepung ini tidak boleh diayak dan jika digunakan, hasil roti atau muffin agak berat (heavy-textured).

TEPUNG HOEN KWEE.Tepung hoen kwee digunakan untuk buat kuih muih bagi sesetengah masyarakat. Namun di pasaran teoung jenis ini mempunyai pelbagai jebis warna pembungkusnya. Plastik berwarna oren mempunyai adunan tepung kekuningan (pastel yellow).Manakala plastik hijau mengandungi adunan tepung kehijauan (pastel green) tetapi anda perlu mencampurkannya dengan jus pandan dan beberapa titik pewarna hijau untuk mendapatkan warna yang terang. Sementara plastik biru mengandungi adunan tepung putih. Gunakanlah mengikut kesesuaian anda.

TEPUNG KASTAD.Selain mewangikan, tepung kastad akan membuat tekstur kek lebih rapat. Anda boleh gantikan tepung kastad dengan tepung gandum jika suka. Bagaimanapun untuk mendapatkan kek yang lebih gebu, gantikan juga tepung gandum dengan tepung naik sendiri dan lihatlah hasilnya.

TEPUNG UBI.Tepung kanji adalah tepung ubi kayu (lebih meliatkan adunan) namun bagi sesetengah tempat, biasa juga menggantikannya dengan tepung sagu (sago flour).

TEPUNG JAGUNG.Tepung jagung fungsinya memang memekatkan walaupun agak berbeza dari penggunaan tepung ubi.

TEPUNG NAIK SENDIRI.Tepung naik sendiri adalah SELf-RAISING FLOUR atau ‘Flour with Added Raising Agent’. Tepung naik sendiri mempunyai kandungan serbuk penaik serta sedikit soda penaik (baking powder and/or soda bicarbonate)

TEPUNG GLUTINOUS RICE.Glutinous rice flour ialah tepung pulut (putih) yg dijual di merata kedai (termasuk kedai mamak). Ia diimport dari Thailand. Plastik pembungkusnya hampir sama dengan paket rice flour (tepung beras). Jadi, jangan terkeliru.

TEPUNG BERAS.Terdiri dari gluten-free, dibuat dari beras yang dimesin halus. Banyak digunakn dalam membuat kueh ttradisional [kueh apam, lapis, talam] dan juga sebagai bancuhan gorengan kueh, Juga untuk pembuatan bihun dan laksa.

TEPUNG SAGU.Terdiri dari tepung yang gluten-free. Dibuat dari bagian tengah pohon sagu.Batang pokok sagu dikisarkan dan direndamkan supaya sagunya mendap. Mendapan ini dikeringkan dan dijadikan tepung. Selalunya digunakan dalam membuat bubur, lempeng, keropok.

TEPUNG KEK.Tepung kek atau cake flour tidak banyak bezanya dengan superfine flour (boleh dibeli di dalam kotak) tetapi, anda akan dapat hasil yg agak sama jika anda mengayak tepung gandum sebanyak 3 kali.

TEPUNG OPTIMA.Tepung Optima adalah sejenis tepung yang mengandungi gula di dalamnya.Tepung Optima ini adalah tepung yang telah siap sedia untuk kita menyediakan Kek Sponge. Apa yang perlu kita buat adalah hanya masukkan telur, air mentega dan tepung optima. Pukul adunan itu semua dengan mixer sehingga adunana menjadi pekat dan likat. Kemudian ia sedia dibakar.

TEPUNG KACANG HIJAU.Selalu digunakan untuk membuat kueh koleh kacang dan kueh tepung gomak. Terhasil dari kacang hijau yg digorengkan tanpa minyak, kemudian dibuangkan kulitnya dan dikisarkan menjadi tepung. Banyak dijual di kedai dalam paket bewarna agak kekuningan. Tepung ni berbeza dari tepung hoen kwee (juga tepung kacang yg diimpot dari Indonesia untuk membuat kueh tako).

TEPUNG BISKUT MARIE.Sejenis tepung yang selalu digunakan dalam pembuatan kek lapis. Ia terhasil daridapa biskut marie yg dikisar halus dan diayakkan. Ulangi mengisar sehingga betul-betul halus.

So lepas ni kalau nak guna tepung untuk masakan kamu gunakan panduan ini ya...Selamat Mencuba!

love :)

Sunday, May 23, 2010

DIET...

salam...sudah lama aku tak update blog ni...mencari idea dan malas nak menulis...that's a reason..tapi aku sudah janji sama kamu aku akan update bila aku ade idea...so hari ni aku terbaca artikel mengenai 15 jenis makanan yang boleh bantu kamu jadi langsing...interesting kan...kalau bab makanan ni biasalah...ada yang kawal permakanan dan ada yang sumbat je semua makanan yang ada..hehe....janji kesihatan bagus sudah la...

Breakfast/Sarapan...

1. Putih Telur>asid amino yang terkandung dalam putih telur dapat membantu membina otot tubuh.Apabila proses ini berlaku,secara tidak langsung proses metabolisme badan juga akan meningkat.

2. Keju>Dikatakan dapat membantu keberkesanan diet kamu kerana mengandungi sejenis protein.Protein ini akan merembeskan sejenis hormon untuk dihantar ke otak sebagai 'signal' pemberitahuan bahawa kamu sudah makan dengan secukupnya.



3. Bijirin Oat>tidak mengandungi gula tambahan dan juga membantu mengekalkan pelancaran aliran darah.



Makan Tengah Hari/Lunch



4. Sayuran dan Kekacang>Ikan bakar dan sayuran adalah pilihan terbaik menu tengah hari kamu.setengah cawan sayuran atau kekacang mengandungi kira-kira 150 kalori dan kaya dengan serat,protein dan anti oksidan.



5. Yogurt bebas lemak>Pilihan terbaik bagi yang berdiet kerana mengandungi kurang dari 10 kalori bagi 1 sudu besar yogurt(anggaran bagi yogurt asli). Kamu boleh makan begitu sahaja atau jadikan sebagai bahan tambahan di dalam sald atau sandwic sebagai pengganti mayonis.



6. Limau nipis atau lemon>Jus lemon atau limau nipis juga membantu membuang lemak dalam tubuh.Haruman sitrusnya secara psikologi pula akan membuatkan anda terasa lebih segar untuk menikmati makanan sihat dan berkhasiat.



Minuman Petang/Tea Time...



7.Energy Bars>pilihan terbaik ketika minum petang kerana hanya mengandungi separuh lemak dan kalori berbanding mee goreng dan aiskrim.



8. Lobak merah>sangat rendah kalori iaitu hanya 52 kalori untuk satu cawan lobak merah (dipotong halus). Lobak merah juga kaya dengan serat dan elok untuk penghadaman.



9. Kerepek soya>Biji soya yang dikeringkan dan dibakar amat sesuai dijadikan snek ringan berbanding dengan kerepek lain.1.3 auns kerepek soya mengandungi 140 kalori.Anda juga akan mendapat kira-kira 9 gram protein untuk satu hidangan



10. Buahan kering>Kaya dengan serat dan tidak memiliki lemak tepu.Walau bagaimanapun,kandungan kalori agak tinggi dalam buah-buahan kering.Jadi hadkan pengambilannya kepada 1/4 cawan sahaja.



Makan Malam/Dinner



11. Udang>mengandungi 84 kalori bagi 3 auns hidangan iaitu 2/3 daripada kalori yang terkandung dalam daging ayam.Kamu hanya perlu rebus udang yang telah dibuang kulit dan campurkan bersama sedikit minyak zaitun,kacang pis,garam dan lada sulah.



12. Tauhu>Hanya mengandungi kira-kira 50 kalori bagi setiap 3 auns.boleh jadikan tauhu sebagai ramuan utama masakan sup atau dibakar.



13. Ayam Panggang>Daging ayam berasa dalam golongan daging putih.Kamu boleh memanggang daging ayam (tanpa kulit) begitu sahaja atau hanya diperap bersama lada dan herba tanpa sos barbeque dan sebagainya.Dengan cara ini mampu menyelamatkan kira-kira 240 kalori dan masuk ke tubuh kamu.



14. Ubi Kentang manis>1 biji ubi kentang bersaiz sederhana mengandungi 115 kalori dan tidak akan menaikkan kandungan gula dalam darah berbanding dengan ubi kentang biasa.Prinsipnya,ubi kentang ini haruslah dibakar atau dipanggang dan bukan digoreng.



15. Sos Salsa>terdiri daripada tomato segar,bawang dan cili yang ditumis bersama minyak zaitun.Dua sudu sos salsa yang digunakan adalah 50 kalori lebih rendah dan kurang 5 gram lemak berbanding krim sos.



Inilah cara-cara untuk kamu yang nak diet tanpa seksa diri sendiri...amalkan tips ynag diberikan ini...Insya allah badan pun boleh ramping kan....hehe...don't forget to work out too...membantu juga untuk turunkan berat badan....




Karbohidrat,Protein,Vitamin




Avoid this food...hehe...nampak sedap tapi kalori tinggi..fuhh

Love your Life

:)

Wednesday, May 19, 2010

Final Eclipse Movie Trailer - Official #2 (HD)

Enjoy this trailer....worldwide 30 June 2010...Malaysia 8 July 2010





Koleksi

salam...

ya aku tahu..aku ni memang peminat The Twilight Saga especially buku-buku dengan filem sekali...boleh katakan aku obses juga la....terlebih juga aku ni tapi apa aku peduli...aku mula suka dengan The Twilight Saga since first movie keluar masa tu dalam tahun 2008...terus suka...



that's my collection







my books..aku jaga elok2 buku ni..haha...mahal..





koleksi poster...dari first movie sampai sekarang.. :)




majalah yang aku kumpul...thanks Galaxie Magazine... :)


coming soon..aku akan bercerita karakter mereka...


love :)

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru....


salam...


hari ni tanggal 16 Mei..warga pendidik khususnya guru-guru dari sekolah rendah dan sekolah menengah diraikan dalam satu hari yang cukup bermakna untuk mereka...setiap pengorbanan,keringat dan jasa guru dikenang oleh setiap pelajar..tiada mereka mungkin kita tak kenal ABC...123...mahupun mengenal erti kehidupan....dan juga mungkin kita hidup tanpa ilmu serta hidup dalam kegelapan....


Aku disini ingin mengambil kesempatan mengucapkan

SELAMAT HARI GURU

kepada warga pendidik di seluruh Malaysia terutama guru-guru yang telah mengajar dan mendidik aku dari tadika hingga ke Tingkatan 6 Atas...jasamu tetap aku kenang :)


especially to warga pendidik:


Tadika Perpaduan Padang Tembak(1996)

SK SULTAN ABDUL AZIZ (1997-2000)

SK RAJA MUDA MUSA (2001-2002)

SMK RAJA MUDA MUSA (2003-2007)

SMK SULTAN ABDUL AZIZ (2008-2009)


sayang cikgu :) doakan anak muridmu berjaya di masa hadapan ya. AMIN....Terima kasih cikgu!


LOVE

:)

Saturday, May 15, 2010

Today Was A Fairytale...


Today was a fairytale

You were the prince

I used to be a damsel in distress

You took me by the hand and you picked me up at six

Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale

I wore a dress

You wore a dark grey t-shirt

You told me

I was pretty when I looked like a mess

Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?

It must have been the way you kissed me

Fell in love when I saw you standing there

It must have been the way

Today was a fairytale

It must have been the way

Today was a fairytale

Today was a fairytale

You've got a smile that takes me to another planet

Every move you make everything you say is right

Today was a fairytale

Today was a fairytale

All that I can say is it's getting so much clearer

Nothing made sense until the time

I saw your facewas a fairytale

Time slows down whenever you're around

Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?

It must have been the way you kissed me

Fell in love when I saw you standing there

It must have been the way

Today was a fairytale

It must have been the way

Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around

I can feel my heart

It's beating in my chest

Did you feel it?I can't put this down

But can you feel this magic in the air?

It must have been the way you kissed me

Fell in love when I saw you standing there

It must have been the way

But can you feel this magic in the air?

It must have been the way you kissed me

Fell in love when I saw you standing there

It must have been the way

Today was a fairytale

It must have been the way

Today was a fairytale


BY Taylor Swift


love her :)

salam

love :)

Kereta.....



Volvo XC60....


salam semua...tiba-tiba je hari ni mau cerita pasal kereta (tak ada idea sebenarnya nak update blog ni)..semua orang ada kereta impian masing-masing kan..tak salah kalau kita impikan..apa yang kita impikan tu menjadi motivasi untuk kita berusaha mendapatkan sesuatu sampai berjaya...


Aku suka kereta ni sebab sporty,nampak mewah..(yelah..Volvo ni kereta mahal....orang-orang kaya je yang mampu beli....) Harga jangan cerita la....mahal woo...dalam RM 250000 tak termasuk insurans...hmmm...macam mana tu..boleh beli rumah kan dengan harga tu..


tapi tak apa la kan..kalau ada rezeki nanti..Insya Allah mana tau impian boleh jadi kenyataan...AMIN




Kalau kereta macam ni pun tak apa kan....kereta antik...hehehe..sekali 2 kereta

okey..kalau saya ada idea nanti saya update lagi...tungguuuuu.....

salam

:)