Wednesday, May 26, 2010

KUCING SAYA

salam semua....kali ni saya mau cerita mengenai kucing-kucing yang dibela,dikasihi oleh family saya...keluarga saya memang suka kucing..since arwah atuk pun suka kucing....kucing kan binatang yang comel....dan lincah juga....

let me introduce my cat :)




Biodata:



Nama: Tam Tin Ton...(funny name...given by my dad)

Sudah lama kami bela dia...dah dekat berapa tahun tapi sekarang ni makin garang pulak dia..balik rumah aje mesti minta makan..(wajib....dari jauh dah dengar suara..miau..miau)..tapi kucing ni jenis tak manja...dari kecil asyik lepaskan Tam keluar lepas makan..sebab itu Tam tak manja..sekarang pun dah makin dahsyat...garang woo...tak berani rasanya nak pegang Tam...takut cakar aku...luka habis..

Biodata

Nama: Si Ibu..(nama tak bagi pun..tiba-tiba datang rumah..dibela adik bongsu aku)


Sebelum kami bela dia ni,secara tiba-tiba kucing ni dibawa balik oleh adik aku...katanya nak bela sehari pastu letak balik tempat asal...last2...bela tiap-tiap hari..entah dah berapa bulan bela dia ni...Si Ibu ni manja tapi kadang tu rimas...pantang je salah sorang ahli keluarga kami pergi ke dapur..dia dengan pantas memecut laju...kalau masuk larian..rasanya kalah manusia...kadang tu gigit kaki ketika kami sedang makan...and one thing is dia ni jenis memilih makan...banyak songeh betul la ko ni..tapi baru-baru dia baru je melahirkan seekor anak kucing yang comel....



Biodata
Nama: Kitty..(aku bagi nama ni..hehe)

Inilah anak kucing si ibu tadi....hari ini genaplah sebulan dia dilahirkan..aku selalu main dengan Kitty walaupun badan kecil je....kalau nampak tangan aku je mesti dia hisap tak pun dia gigit tangan aku...boleh tahan Kitty gigit....dah pandai main pun..berjalan pun tak kuat lagi...tunggu sedikit masa lagi..lincah la dia ni....

Kucing terbaru...kucing comel,lincah dan cerdik...tengok la video ni....

video

Namanya Puteh....baru berapa hari bela dia....bulu lembut...macam karpet...hehe...tapi satu sahaja la...dia tak reti nak buang najis lagi...tapi nasib baik dah sedia pasir...tak de la asyik buang kat lapik kaki je..

setakat ni dah 4 ekor sudah bela....coming soon tak tau macam mana...Aku sayang kucing-kucing aku...

Love :)

No comments: