Tuesday, May 29, 2012

Versus MY

Testing2..hello...eh Assalamualaikum and hi....it's quite long tak update entry baru..maafkan saya..sejak start semester 4..makin banyak kerja dan tanggungjawab kena selesaikan..(kadang malas pun ada :P )

Actually banyak perkara benda berlaku..tapi better kita cerita satu-satu dulu kan :) alright back to main topic..mesti korang tau kan mengenai Versus...yeah battle antara 5 band yang boleh katakan famous kat Malaysia..tapi tula kan...tak berkesempatan nak tonton di tv tapi thanks to my friend, dia bawa saya and housemate untuk tonton live or depan mata la..eventually SpaceU8 tu tempat baru and eco green building (betul tak ayat?) just kipas besar kat atas tapi sejuk..kagum-kagum :P

Oh ya..kalau siapa tak tau apa tu Versus, Versus merupakan battle of the band antaranya Hujan,Go Gerilla, Black and Parallax, Sofazr dan Sixth Sense yang menawarkan hadiah RM 200,000..dan setiap minggu 2 band akan ke battle untuk merebut RM 10,000.. mau tak banyak kan duit tuh...boleh tonton secara live di SpaceU8 Shah Alam or tonton di TV9 pukul 9.30 malam dan juga di Hot FM..kalau tak sempat tengok...ada ulangan kat TV3 Ahad pukul 6 petang...(err...macam promoter kan :p)..kalau nasib baik..dapat la gift macam baju ke macam-macam dari mereka..ala style lempar kat peminat tuh..

Honestly, Versus memang enjoy and the band memang terbaik la...I berkesempatan tonton dalam minggu 5 dan 6..masa minggu 5 tu kan temanya lagu 90-an and minggu 6 shuffle..tapi terbaik masa minggu ke 6..sapa setuju if I said Hujan perform lagu Dan Bila Esok by Sofaz memang terbaik..

masa minggu ke 5..Black with Noh(Hujan)


Sixth Sense masa minggu 6.nyanyi lagu Aizat-Lagu Kita

Hujan..arrangement lagu tradisional...Terbaik!!

me and housemate...masa minggu 6.. :)

Okey..this week dah final Versus..hopefully boleh tengok live...(kena balik awal macam ni..haha)..last week pun tak sempat tengok ok(masa tu otw balik kampung :( )

Siapa band pilihan korang? Saya memilih Black and Parallax...ok sebelum tu layan lagu ni okay..



Until then...tata :)





1 comment:

Cik Anis said...

huhuhu cantik pic tu hehehehe ^^