Sunday, November 27, 2011

Tautan Kasih OKU

Assalamualaikum dan hye..i'm back..kali ni Alia nak berkongsi kisah mengenai Operasi Khidmat Masyrakat atau OPKIM...22 November 2011 merupakan tarikh dimana kami melawat Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat di Klang..ini merupakan projek kelas dan assignment untuk subjek Organizational Behavior..first time terlibat untuk OPKIM terasa excited sebab mahu melihat sendiri aktiviti dan kehidupan kanak-kanak yang tidak bernasib baik..
inilah tempatnya..Pusat Penjagaan Kanak-kanak Cacat Klang

First masa dah sampai, aku terkejut melihat keadaan kanak-kanak kat sana..dan kami tak expect pun mereka menolong kami mengangkat barang..ada juga suka melihat kedatangan kami..rasa terharu..

aktiviti yang kami adakan untuk mereka isi air dalam botol,susun puzzle, pertandingan mewarna dan dance with them..I ditugaskan untuk susun puzzle..

that's me...
namanya Amir..dia memang manja...

yang baju krim tu kami panggil Dato..dia memang sangat sporting..semua aktiviti nak join

sesi menari with them...eyahhh... :D

setelah selesai aktiviti, tiba kemuncak program untuk hari itu...

sesi penyampaian hadiah...

lastly, sumbangan derma daripada pelajar dan pensyarah UiTM Puncak Alam..terima kasih atas sumbangan korang..
Our lecturer, Pn. Norina dan ketua pusat jagaan, Mr. Morgun

Kami semua happy sebab dapat luangkan masa bersama mereka...terharu,sedih pun ada sebelum aku balik...

horayyyy!!!

Sepanjang aku kat sana..macam-macam pengalaman yang aku dapat.. rasa insaf dan rasa bersyukur sebab kita dilahirkan dengan sempurna dan bernasib baik berbanding mereka. ada antara mereka yang ibu bapa mereka hantar anak mereka disini dan tidak pernah menjenguk anak mereka..yang tidak berdaya untuk berjalan pun ada..

InsyaAllah aku akan menjenguk mereka lagi...

Salam Maal Hijrah 1433H...




4 comments:

Cik Anis said...

bestnye!!

Aliah said...

Cik Anis: mestila kan :)

r-5 said...

wow pengalaman yang indah untuk dikongsi dengan anak cucu.. ngeeee~ :)

Aliah said...

r-5:harus kot :D