Tuesday, September 20, 2011

Cucur Bawang

Assalamualaikum dan hye...tetiba hari ini terajin nak update blog...since aku tak ada kuliah esok...(yesss!!!) kesempatan inilah harus diambil..pagi tadi my roomate sediakan sarapan pagi yang sangat ringkas..yelah untuk alas perut..duduk rumah sewa adatla kan..nak makan kena beli kat gerai yang jual ditepi jalan compare kalau duduk kolej semua ada...tapi aku tak merungut la kan..adatla student kan...setuju?

ok berbalik main topic just share recipes..ringkas aja..

Bahan-bahan
Tepung Gandum
Bawang
Ikan Bilis
Air
Garam

Caranya:
Masukkan tepung, bawang dan ikan bilis ke dalam mangkuk, gaulkan..campurkan air dan garam ke dalam adunan tadi dan goreng...tunggu cucur berwarna kekuningan..dan hidangkan..

simple kan..itula tadi tuan-tuan dan puan-puan menu untuk breakfast yang sangat ringkas...kenyang woo...

sewaktu digoreng....


Hasilnya....

Tadaaa.....

p/s: weekend nanti kita masak yang sedap-sedap ya penghuni 04-35...hihi...


4 comments:

ieyza afieyna said...

sedapnye... terliur lak..
tetibe teringat cucur yg mak buat.. :(

Ary Gurlz said...

aliah..ni bukan cucur bawang lh..tp org johor panggil jemput2..huhuhu...

Aliah said...

ieyza afieyna: miss my mum made cucur..
ary gurlz:ooh ye ke..anyway thanks for that info

eLLa said...

nampak sedap =)