Monday, July 18, 2011

Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2-The END of journey

Salam and hye..rasanya tak terlambat lagi untuk review filem ni kan..aku baru saja menonton the end of Harry Potter 7 dengan adik bongsu..teruja,excited..yelah filem ni merupakan filem terakhir lepas 10 tahun since 2001..mostly kesemua siri Harry Potter aku mesti tengok tapi ada certain HP yang tak berkesempatan nak menonton..last year Harry Potter 7 Part 1 tak tengok..termiss..ruginya..senang cerita Part 2 aku memang senang faham jalan cerita dan mendebarkan...


Review Harry Potter (ikut pemahaman saya )
Harry, Ron and Hermione teruskan pengembaraan untuk nak bunuh 3 ular Horcruxes untuk lemahkan kuasa Lord Voldermort ..firstly mereka ke Grignotss, Bank Sihir(betul ke ejaan.?) nak cari cawan yang ada kat bilik kebal Bellatrix Lestrange..Hermione dengan Ron terpaksa menyamar..tapi goblin ni tipu..so mereka terperangkap..but mereka selamat..Part ni jugak ada Harry Potter tau rahsia disebalik Prof Snape..rupanya Snape dulu pernah fall in love with Lily(ibu Harry)..ada part sedih sebab ramai yang mati termasuk kembar Weasly..Fred..most sad..Prof Snape pun mati sebab Lord Vondermolt bunuh..ada kelakar sebab mak Ron bunuh Bellatrix..tak sangka..hehe..HP 7 juga dia flash balik Harry dari kecil sampai dah dewasa

Totally filem ni terbaik..banyak part mendebarkan and advanture..siapa yang tak menonton cepat-cepat serbu pawagam..memang best..I give 4 bintang untuk filem ni...

Catitan: lepas ni memang kena baca balik novel dengan tengok previous HP..nak tau banyak lagi spell magic.. :D
Neville Longbottom pun dah handsome..hehe

4 comments:

reezluv said...

adeh..byknya typo kat situ...:D

Aliah said...

reezluv:ye ke..huhu..dh recheck td

alif haris said...

minat harry potter eh .. hehe .. sy kurag.. huhu

Aliah said...

alif haris: yup :)